Voor wie?

Life coaching voor ouders, kinderen en pubers

Je loopt vast. 

Je weet even niet hoe het verder moet. 

Je twijfelt of het goed is wat je doet.

Je weet niet wat je wilt.

Je maakt je zorgen.

Je hebt stress.

Jij wilt vooruit. Stappen zetten. Door met je leven. Je wilt je leven veranderen. Positief doorgaan. Niet te veel terug kijken, maar juist verder de toekomst in. Je wilt kijken naar mogelijkheden. Naar oplossingen. Je wilt zien wat er voor jou te doen is. Je wilt door. Gelukkig zijn. Goede keuzes maken. Plannen maken. Doelen stellen. Verantwoordelijkheid nemen. Dat. Vooral dat. Dat laatste.

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven. Maar wie is daar mee bezig? Bijna niemand. Vaak leef je je leven op de automatische piloot. Geen idee dat je zelf richting kan geven aan je leven. Dat je zelf heel veel invloed hebt op wat er om je heen gebeurd. En hoe je erop reageert. Hoe je erover nadenkt. En wat je er dan mee kunt doen. Jij kunt iets doen aan je eigen situatie. Als je dat echt wilt tenminste. Als je echt wilt, dan kun je veranderen. Geen twijfel mogelijk.

Hiervoor moet je naar jezelf durven kijken. Naar de beslissingen die je neemt. Naar de gedachten die je hebt. Naar de mogelijkheden die er zijn. Naar wat je wilt doen. Naar waar je blij van wordt.

En juist daar, daar schort het nog wel eens aan. Want, wanneer denk jij aan waar je blij van wordt? Ben je niet meer bezig met al die dingen die je eigenlijk helemaal niet wilt in je leven. De dingen die moeilijk zijn? Waar je stress van hebt? De dingen die niet leuk zijn en waar je van baalt? Is dat niet waar we allemaal ons veel meer op focussen dan op de dingen die we nu juist wel willen?

Je hebt vast wel eens gehoord van: 

Wat je aandacht geeft groeit.

En dat is wat er ook echt gebeurd. Als jij heel veel bezig bent met wat je nu juist niet wilt, met alle dingen die je moeilijk vindt, wat denk je dat je dan aantrekt? Wat denk je dat er dan juist om je heen gebeurd? Juist…. Alles wat je nu juist echt niet wilt. Dat verschijnt op je pad. Je kunt het niet ontlopen. Het komt gewoon naar je toe en je kunt er niks aan doen. Denk je. Totdat je het anders gaat doen.

Zolang jij doet wat je altijd deed, gebeuren dingen zoals ze altijd deden.

Maar… wil jij verandering zien? Wil jij ZELF het heft in handen nemen? Serieus, dat kan. Het is niet altijd makkelijk, maar als je echt wilt? Dan is het mogelijk. Jij bent verantwoordelijk voor jouw leven. Niemand anders is dat. Niemand anders kan het voor jou doen.

Jij, alleen jij, kunt actie ondernemen. Door bijvoorbeeld je gedachten te veranderen. Door anders naar dingen te gaan kijken. Door een andere bril op te gaan zetten. Je kunt het als je dat wilt.

Misschien heb je er hulp bij nodig. Dat is niet gek als je iets veranderen wilt. Het kan fijn zijn als er iemand met je meedenkt. Dat je samen gaat kijken naar hoe je anders kunt gaan denken/ kijken en voelen.

En dáár kan ik je bij helpen. Dus… sta je op een kantelpunt? Ik wil wel, maar hoe? En durf ik het wel? Blijf niet twijfelen, maar onderneem actie. Juist nu. Gun het jezelf. Je bent het waard. Pak de verantwoordelijkheid voor je leven nu op. En ga ervoor.

Bel gewoon eens vrijblijvend op. Je zit nergens aan vast. We kletsen even. Je voelt of dit het goede weg is voor jou. Zo niet? Geen probleem. Zo wel? Kom, dan komen we samen in actie. Tijd om te groeien en je leven mooier te maken. Dat ben jij toch waard?

Voor kinderen

Je merkt dat er iets is.

Je kind is snel boos.

Het leren lukt niet goed.

Hij heeft veel stress.

Je kind is onhandig.

Hij wordt gepest.

Er is iets waar je je vinger niet achter kunt krijgen. Kortom het loopt niet lekker. Wat de reden daar ook van is.

Heeft je kind er zelf ook last van? Wil hij/zij zelf hulp? Dan is het wellicht tijd om hulp te gaan zoeken. Blijf er niet langer dan nodig mee rondlopen. 

 

Voor ouders

Opvoeden is niet altijd makkelijk

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Niks is ingewikkelder dan een ouder zijn. Als ouder voel je je verantwoordelijk voor je kind. Je wilt graag dat het blij en gelukkig is. Dat alles zonder al teveel kleerscheuren gebeurd. Dat het vriendjes heeft. Dat het mee kan komen op school. Dat het opgroeit tot een zelfstandige volwassene die een zo mooi mogelijk leven lijdt.

Je wilt veel voor een kind en toch kun je sommige dingen niet voorkomen. En dat is maar goed ook, want je kind groeit van alles wat het meemaakt. Vooral ook van de lastige dingen. Over hoe je daarmee omgaat en voor alle andere vragen die met opvoeden te maken hebben, kun je bij BewusteOuders.com terecht. Hou de blogs in de gaten, kom eens naar een inspiratieochtend/-avond of kom eens een lezing of een workshop volgen. Wie weet ga je net even anders kijken waardoor opvoeden wat makkelijker wordt.

Jij bent er zelf ook nog

Vergeet niet dat je er zelf ook nog bent. Jij voedt je kind op. Je bent dan wel ouder, maar je bent ook vooral gewoon jezelf. Als jij niet goed voor jezelf zorgt, hoe kun je dan goed voor je kind zorgen?

Gun jij jezelf wel eens wat ontspanning, wat plezier, wat rust? Echt, het begint bij jou. Kinderen zijn heel gevoelig. Ze voelen direct aan of jij je goed voelt of niet. En daar reageren zij op.

Dus… tijd voor actie! Ga dingen doen waar je blij van wordt. Vind je dat moeilijk? Is het dan misschien tijd om zelf ook eens hulp te gaan zoeken? Gewoon omdat je dat jezelf gunt?

Voor zwangere vrouwen

Je bent zwanger. De zwangerschap zet je leven op z’n kop. Je gaat een kindje op de wereld zetten. Hoe bijzonder is dat! Je wilt het beste voor je kindje, natuurlijk.

De zwangerschap heeft niet alleen veel invloed op jou als moeder, maar zeker ook op het kindje in je buik. Het is de start van alles, elke beweging, elk gevoel, alles begint zich al in de buik te ontwikkelen.

Zorg dus vooral goed voor jezelf! Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe beter het voor het kindje is.

Kun je wel wat ontspanning gebruiken? Zit je emotioneel niet lekker in je vel? Tijd om er wat mee te doen. Niet alleen voor jezelf, maar ook zéker voor het kindje in je buik.

Voor baby's en hele jonge kinderen

Je kindje slaapt slecht, is heel alert, huilt veel, overstrekt zich, eet niet goed, is onrustig. Kortom er is iets.

De zwangerschap heeft op een baby veel impact, maar wat denk je van de bevalling? Dat is voor een moeder zwaar, maar wat denk je voor de baby? Eerst zit je lekker warm bij je moeder in de buik, het wordt steeds krapper en op een gegeven moment moet en wil je eruit. Hoe die bevalling is geweest is vaak (mede)bepalend voor hoe het kindje zich na die tijd (maar ook veel later in zijn leven) voelt en gedraagt.

Tijdens de eerste maanden ontwikkelt een baby zich razendsnel. Zie je dat er iets is waarover je je zorgen maakt? Blijf er niet mee rondlopen. Als je nu al in actie komt, voorkom je misschien later problemen. Hoe gaaf is dat?

Alle rechten voorbehouden - © 2019