Werkwijze

Het eerste contact loopt meestal via de telefoon of via mail. Na even een korte uitleg van de reden van het contact  maken we een afspraak voor een intakegesprek. Ik stuur via de mail een intakeformulier toe, zodat die voor het gesprek ingevuld kan worden. 

Als het om een kind gaat, is hij of zij er in principe niet bij. We kunnen dan alles langs lopen en bespreken dan ook waar je tegen aanloopt. Als de kinderen erbij zijn hoeven we zo deze dingen niet meer te bespreken, zodat dat contact zo positief mogelijk kan zijn.

De eerste afspraak is een beetje aftasten. Het belangrijkste vind ik dat iemand zich op zijn gemak voelt. Dat het, naast spannend, ook leuk is om te komen. Geen afspraak is hetzelfde, want geen persoon is hetzelfde. Het blijft altijd puzzelen met wat er op dat moment nodig is. Soms doe ik wat oefeningen om te kijken om te zien wat wel en (nog) niet lukt.

Ik kan ook niet precies zeggen hoe vaak het nodig is dat iemand komt. Dat is per persoon verschillend. Iedereen reageert anders op de behandeling. Het ligt er ook aan of en hoe vaak er thuis wordt ‘gewerkt’. Meestal geef ik een aantal oefeningen mee naar huis die je zelf of samen kunt doen. Ik zie het meer als quality-time, even tijd en aandacht voor elkaar, tussen alle hectiek van de gewone dingen door. 

Bij kinderen is er vaak een ouder bij aanwezig. Zij kunnen meekijken en tegelijk kan ik bepaalde oefeningen uitleggen en voordoen. Soms is het voor een kind fijner om alleen te komen. Ook dat is prima natuurlijk. Eventuele oefeningen leg ik dan aan het eind van een sessie uit. 

Ik heb ondertussen een rugzak vol met tools. Wat ik gebruik is per persoon, per situatie, soms per keer, verschillend. Ik gebruik wat op dat moment het beste is voor de persoon die komt. Meestal zal ik waarschijnlijk met het lichaam werken. Gewoon omdat ik zie dat dat ontzettend goed werkt én omdat het lijf dat dan vaak ook aangeeft. 

Alle rechten voorbehouden - © 2019