Even voorstellen

Laat ik mij even voorstellen:

Mijn naam is Gaby Lawant en ik ben 46 jaar oud. Ik ben moeder van twee kinderen die 18 en 16 jaar zijn. Samen met mijn man en onze hond wonen wij in een klein dorp in Friesland, De Knipe, vlakbij Heerenveen.  

Ik hou van mensen.

Ik hou van kinderen.

Ik hou van het leven.

Ik hou van de mooie dingen in het leven. Daar geniet ik van.

Ik zie de lastige, moeilijke dingen wel, maar ik focus me er niet op. Dat maakt het leven makkelijker en vooral leuker. Het houdt mijn aandacht niet vast. Meestal dan. Ik kijk liever naar het positieve. Het leuke. Het goede. Ik geloof in het goede van de mensen. Ik probeer altijd te bedenken wat er gebeurd is, als mensen het moeilijk hebben of moeilijk doen. Er zit altijd iets achter. Het gebeurt nooit zo maar, uit het niets. De reden achterhalen is niet altijd makkelijk en ook niet altijd nodig. Ik vind de weg vooruit juist belangrijk. Wat wil jij? Hoe wil jij verder? Hoe wil jij leven?

Dat is waar ik naar kijk met de mensen die bij mij komen. Of het nu kinderen zijn, pubers of volwassenen. Wat zou jij willen? Waar ben jij goed in? Waar hou jij van? Hoe wil jij dat anderen met jou omgaan? Waar word jij blij van?

Ik geloof er echt in dat we, als we met z’n allen iets meer op deze manier zouden kijken naar ons eigen leven en naar de wereld, dat we dan verschil kunnen maken. Dat we de wereld beetje voor beetje, ook als is het klein om ons heen, mooier kunnen maken.

Hoe meer mensen op deze manier gaan denken en kijken, hoe meer mensen we met elkaar aansteken. De wereld is mooi. Toch? Kijk eens naar de natuur? Naar de dieren? Naar de kleine dingen om je heen? De wereld is toch gewoon mooi?

Focussen op alle rottigheid in de wereld, maakt dat er alleen maar meer rottigheid ontstaat. Door een ruzie is nog nooit iets opgelost. Niemand voelt zich er beter door. Een oorlog heeft nog nooit iets opgelost. .

Het is tijd voor een verandering. Tijd om op te staan en met z’n allen te laten zien dat we kunnen veranderen. We moeten het echt willen. Dat wel. Maar het is mogelijk. We moeten er alleen niet te veel over nadenken, maar actie ondernemen. Het liefst nu. Ik zet mijn stap. Doe je mee?

En vind je dit moeilijk? Dat is echt niet raar, want verandering is nou eenmaal moeilijk. Vind je het moeilijk en heb je hier hulp bij nodig? Gun jezelf een mooier en leuker leven. Pak je verantwoordelijkheid op en kom in actie. Het is nu tijd voor jou.

Ik kijk en loop graag een stukje met je mee. Bel gewoon even, dan kletsen we wat en kijken we of dit het goede pad voor jou kan zijn.

Groetjes Gaby

 

Alle rechten voorbehouden - © 2019